filter your search allcollegesexamnews

Home  > Dehradun > DIT University - [DIT], Dehradun > News & Articles

DIT University - [DIT], Dehradun

Dehradun, Uttarakhand AICTE, UGC, AIU Estd 1998 Private University
STILL CONFUSED ? TALK TO OUR EXPERTS !

"A great teacher not only teaches but inspires the generations", believes Dr. K K Raina, VC, DIT University. Read more about him here

Dr. KK Raina
                                         Dr. K K Raina
                                      VC, DIT University

Ques 1. Kindly tell us about your experience in the education industry and what makes it the best industry to work in?

Ans. I share a wonderful experience in Education having been in it for over 3 decades. It always provides space for learning and sharing knowledge with the student community.
 

Ques 2. Any of the significant challenges you faced in DIT University?

Ans. Education is a very dynamic sector at present.  Developing the best practices for the teaching-learning processes require fine-tuning to make it acceptable. At DIT University, we attract meritorious students and it is a pleasure to be amongst them.

 

 

Ques 3. What goals do you have in your mind for DIT University?

Ans. Our endeavor is to make DIT University a brand in itself in the higher education sector. We enrich minds and create knowledge for the future generations for the welfare of society.

Ques 4. Any suggestions you would like to give to the current youth and the aspiring students?

Ans. Education provides one of the finest growth engines in developing a Nation. We want our youth to be meticulous in planning their career and choose an institution where they will be mentored to achieve their goals and fulfill aspirations. DIT University is a place to reckon with where best of the education is provided.

Ques 5. How do you look at the growth of students through placement opportunities available at DIT University? How do you wish to push the envelope further?

Ans. Professional training and Placement are essential components of professional education. At DITU, in addition to technical knowledge and exposure, every possible effort goes in enriching our students in Professional development through Value added and employment enhance training. Our placement records are very good and ever-increasing year by year. Many big names in the corporate sector recruit our students with packages as high as Rs.25 Lakhs/annum.
 

Ques 6. How do you tend to establish a relation with the students?

Ans. The relation between teacher-student is very holy.  It is a learning process at both the ends. A great teacher not only teaches but inspires the generations. I am happy to share that DIT University has many experienced teachers who inspire and motivate students to become great through hard work. They write their own success stories 
 

Ques 7. Tell us about your path towards attaining the positions of the elite?

Ans. Building a strong team of resources is a wonderful path to achieve the desired position. DIT University believes in such team efforts and leadership.
 

Ques 8. How do you build a positive school culture or climate?

Ans. Positive thought process creates its own energy levels and helps in building a healthy work culture.  Such sources of energy are present in every DITian which pushed this University towards excellence.
 

Ques 9. What are your takes on Education being digitalized?

Ans. It is a very good initiative of the Govt of India. We appreciate it and are already a part of this system. We make use of SAP ERP system in all our practices. 

Ques 10. What would be your ideal school environment, and how would you encourage that kind of culture?

Ans. An ideal school environment supports innovation, the creation of understanding and learning amongst stack holders, working for the welfare of regional, national and the global community and harness culture of positivity.  At DITU, we cater to such thoughts and encourage it.

Last Updated - 24 Jul 2017

Related News & Articles

2017-03-30 15:46:45

JEE Main 2017 Official Notifi ..

JEE Main 2017 admission notice has been released. ...

2017-03-30 16:17:10

JEE Main 2017: Clarification ..

JEE Main 2017 Registration window to open from Dec ...

2017-06-21 12:48:56

“Practice- the only thing tha ..

Practice can help the candidates to crack JEE Main ...

Trending News & Articles

Comments

Comments


No Comments To Show

SOMETHING IS WRONG ? WANT TO SUGGEST SOME EDITS ?
apply now Download Brochure

Parent College In This Group

IMS Unison University - [IUU]Dehradun, UTTARAKHAND
INTERESTED IN THIS COLLEGE ?
Get free counselling

Follow & Share this college to get information about admission

Other Colleges In The Same Group

news

top courses

B.Tech Civil Engineering
AVG FEE - ₹202,925/Yr4 Years
B.Tech Automobile Engineering
AVG FEE - ₹202,925/Yr4 Years
B.Tech Computer Science and Engineering
AVG FEE - ₹202,925/Yr4 Years
view more courses[50]

Placements

faculties

Subrata MondalAssistant Professor, Department of Civil Engineering
Prof. R.K.S. RathoreProfessor, Department of Computer & Science Engineering
Dr. Gagan SinghProfessor, Department of Electrical Engineering
view all faculties[12]

reviews

SWITCH TO APP FOR

Get instant joining bonus

High paying offers

Refer friends to earn more

×