filter your search allcollegesexamnews

Home  > Sonepat > O. P. Jindal Global University - [JGU], Sonepat > News & Articles

O. P. Jindal Global University - [JGU], Sonepat

Sonepat, Haryana BCI, UGC, NAAC-A Estd 2009 Private University
STILL CONFUSED ? TALK TO OUR EXPERTS !

“Attending college should be the best years of a student’s life”. Read more to know what suggestion Professor Tom Goldstein, Founding Dean & Professor at O.P. Jindal Global University, has for the current youth

 Professor Tom Goldstein
Professor Tom Goldstein
Dean & Professor at JSJC

Professor Tom Goldstein is currently the Founding Dean & Professor at Jindal School of Journalism and Communication (JSJC) in O.P. Jindal Global University. He was the Dean of Columbia school of Journalism and Berkeley School of Journalism. He has completed B.A from Yale University, M.A. from Columbia School of Journalism and J.D from Columbia Law School.

Professor Goldstein is a distinguished American journalism educator, education administrator, and author. For 15 years, he served as Dean of the Journalism Schools at Columbia and at Berkeley—the only universities in the United States where journalism is taught exclusively at the graduate level.

Born in Buffalo, New York, he is a graduate of Yale University, where he majored in English, and the Columbia University Law School as well as its Graduate School of Journalism.

Ques 1: Kindly tell us about your experience in the education industry in India and what makes it different from that across other parts of the world?

Ans. It is hard for me to answer this question since I have only been here for 10 days and have yet to meet students. But so far, I have been greatly impressed by the rigor of the curriculum.

Ques 2: What was the major factor that attracted you to take up a role in the education industry in India?

Ans. After more than 30 years teaching at Berkeley, I was ready for a change. This opportunity presented itself, and it looked quite exciting and challenging.

Ques 3: You have embarked on a career as a freelance writer, where you wrote for dozens of magazines, and you also began writing books, including the news at any cost. What advice or suggestions do you have for young writers who want to take up writing as a profession?

Ans. There is no more fulfilling field than writing, but those entering it must be prepared for the frustration and rejection that accompany the high points.

Ques 4: Any of the significant challenges you faced as the Founding Dean of Jindal School of Journalism and Communication?

Ans. Again, I am just starting, but I anticipate one big challenge will be to develop a coherent curriculum that reflects all the changes—for the good and for the not so good—that affect contemporary media.

Ques 5: How is life different in the USA as compared to India?

Ans. So far, I have experienced many fewer distractions, which means I have more time to devote to my work.

Ques 6: Every year, more and more Indian students want to pursue their higher education from outside India. What advice and suggestions do you have for students heading to the us?

Ans. I think students should spend a great deal of time deciding on a major before heading overseas. In addition, students should sample as many different courses as possible once they arrive abroad.

Ques 7: How do you tend to establish a relationship with the students being the dean of the university? How do you make yourselves available to them?

Ans. I pride myself on getting to know students in both formal and informal settings. By the end of the first year, I hope that I will have shared a meal with every student. My office door is always open.

Ques 8: How is the Indian education system different from the education system in other countries, specifically the USA, both with respect to students as well as teachers/professors?

Ans. I really do not feel qualified to answer this question yet. Ask me again in a year.

Ques 9: What goals do you have in your mind for your university for the next few years?

Ans. My goal is to make Jindal the best place in India to study journalism and communication.

Ques 10: Any suggestions you would like to give to the current youth and the aspiring students?

Ans. Attending college should be the best years of your life. You should work hard, but you should always protect a healthy chunk of time for personal endeavors and recreation. Learning to allocate your time in a sensible way is a great dividend from attending college.

Last Updated - 31 Jul 2017

Related News & Articles

2017-08-14 16:15:51

IIM Rohtak CAT Cutoff

IIM Rohtak gives admission to the aspirants based ...

2017-08-11 13:14:30

IIM Kashipur Selection Criter ..

IIM Kashipur gives admission to the aspirants on t ...

2017-08-10 15:12:58

CAT Cut Off for SP Jain Mum ..

CAT score for admission to SP Jain Institute of Ma ...

Trending News & Articles

2016-12-26 23:08:12

BU Bhopal Results

BU Bhopal releases the result for its semester exa ...

Comments

Comments


No Comments To Show

SOMETHING IS WRONG ? WANT TO SUGGEST SOME EDITS ?
apply now Download Brochure
INTERESTED IN THIS COLLEGE ?
Get free counselling

Follow & Share this college to get information about admission

Other Colleges In The Same Group

news

departments

top courses

BBA + MBA
AVG FEE - ₹310,000/Yr5 Years
L.L.B.
AVG FEE - ₹616,667/Yr3 Years
Bachelor of Arts + B.A.L.L.B. (Hons)
AVG FEE - ₹560,000/Yr5 Years
view more courses[19]

Placements

faculties

Mr. Aditya SwarupAssistant Professor, Department of Law
Dr. Albeena ShakilAssistant Professor, Department of Law
Dr. Anirban GangulyAssistant Professor, Department of Business
view all faculties[8]

reviews

SWITCH TO APP FOR

Get instant joining bonus

High paying offers

Refer friends to earn more

×