filter your search allcollegesexamnews

Home  > Faridabad > Delhi Institute of Aeronautical Sciences, Faridabad > News & Articles

Delhi Institute of Aeronautical Sciences, Faridabad

Faridabad, Haryana AICTE | Estd 2003 Swami Vivekanand University, Sagar Private
STILL CONFUSED ? TALK TO OUR EXPERTS !

R.K Jha, HOD of DIAS believes that "Aeronautics has a huge scope for placement in India". Read the complete interview here..

Ques 1. Kindly tell us about your experience in the education industry and what makes it the best industry to work in?

Ans.  Education Industry is the origin of every industry, it feels privileged to work in the education industry. It gives immense Pleasure and satisfaction to impart education as your work. You can earn money more than this industry but you can’t earn the respect of teacher or guru in any other industry.  So, it’s best to be here.

Ques 2. Any of the significant challenges you faced as a HOD of DIAS?

Ans. As Head of the Department of DIAS, I am used to facing challenges each & every day, Students nowadays are very careless about their future, without knowing any fact they are moving blindly & randomly, so giving them a factual & realistic education, which is not only subjective but also about the outer world is the biggest challenge I face.

Ques 3. What goals do you have in your mind for DIAS?

Ans. I personally think that institution grows with the growth of its student. We are just focusing on the quality education to develop the quality of students in Aerospace industry. We aim to make it the best Aero education college in India.

Ques 4. Any suggestions you would like to give to the current youth and the aspiring students?

Ans. Well, I would like to say that education is must in our life. Now it’s up to you that which type of education do you want. You want to do engineering, management or any other thing that should be your choice. Whatever you are studying, just do it with your 100% commitment & make the best of it.

Ques 5. How do you look at the growth of students through placement opportunities available at Dias? How do you wish to push the envelope further?

Ans.  Aeronautics has a huge scope for placement in India. We don’t have many colleges for Aeronautical Engineering in India. But there are about 150 companies in private sector & about 30 companies in public sector which are giving placement to Aeronautical students. We focus on the Communication & personality development skills of the student.

Ques 6. What does leadership quality mean to you?

Ans. Leadership is just about planning & executing in a positive way. Leadership quality gives you the confidence of facing various predictable and unpredictable problems & situation in our life. Leadership quality creates a sense of responsibility in us.

Ques 7. How do you build a positive school culture or climate?

Ans. We have a unit of disciplined staff, faculty & student to maintain the positive environment of the institution. They all collectively strive their best to maintain a positive atmosphere

Ques 9. What are you takes on education being digitalized?

Ans. Digital education has made education very easier as you don’t have to completely depend on books. You have one solution for every question, that is the internet, so, the internet gives a boost to digital education.

Ques 10. What would be your ideal school environment, and how would you encourage that kind of culture?

Ans. The ideal school environment is the disciplined environment, If you are able to maintain discipline among the students, everything will be proper.

Last Updated - 15 May 2017

Trending News & Articles

Comments

Comments


No Comments To Show

SOMETHING IS WRONG ? WANT TO SUGGEST SOME EDITS ?
apply now Download Brochure
INTERESTED IN THIS COLLEGE ?
Get free counselling

Follow & Share this college to get information about admission

news

top courses

BE Civil Engineering
AVG FEE - ₹123,000/Yr4 Years
BE Aeronautical Engineering
AVG FEE - ₹123,000/Yr4 Years
BE Computer Science and Engineering
AVG FEE - ₹123,000/Yr4 Years
view more courses[4]

Placements

reviews

SWITCH TO APP FOR

Get instant joining bonus

High paying offers

Refer friends to earn more

×