filter your search allcollegesexamnews

Home  > Gurgaon > Starex University, Gurgaon > News & Articles

Starex University, Gurgaon

Gurgaon, Haryana UGC Estd 2016 Deemed University
STILL CONFUSED ? TALK TO OUR EXPERTS !

An educational administrator, socialite, an author and the VC of Starex University, Dr. Ashok Diwakar shares his philosophy of leadership with the youth. Read the entire interview below.

Dr. Ashok Diwakar
Dr. Ashok Diwakar
VC of Starex University

Dr. Ashok Diwakar is a popular face of higher education in Haryana who made Govt. College for Girls Sec-14 Gurugram, the best College of Haryana and was also awarded best Principal Award by the then governor and CM of Haryana. An educational administrator, socialite and an author, Dr. Diwakar is associated with number of religious, literary and cultural associations of Gurugram.

Ques 1: Kindly tell us about your experience in the education industry and what makes it the best industry to work in?

Ans. My experience in Education Industry has been very exciting. This industry requires passions, your talents and of course your earnings. I am happy to devote my time, and attention to this overtime.

Ques 2: Being the Vice Chancellor of Starex University, what is your philosophy of leadership? How would you describe your leadership style?

Ans. My philosophy is to give back to the society, which has given you in plenty. Once my father Sardar Makhan Singh advised to open some educational Institution, whenever you earn some good money. My leadership strongly is philanthropic.

Ques 3. Starex group has a legacy of over 35 years in Europe and has made a solid mark in India too. What goals do you have in your mind for your university for the next few years?

Ans. Yes, the brand Starex has given me respect and confidence. It is a popular brand in Europe. In the last few years, I want this University to be an embodiment of confidence of students. It will be known as one of the best universities in India.

Ques 4: How do you look at the growth of students through placement opportunities available at Starex University? How do you wish to push the envelope further?

Ans. Job or self-employment is the ultimate goal of every student with job meals or placement assistant facilities and of courses with the skill development of students, I am confident that a large number of students will get admission in Starex University.

Ques 5: How do you tend to establish a relationship with the students being the chancellor of the university? How do you make yourselves available to them?

Ans. My relations with students, faculty, and workers of all other ranks will be cordial and fatherly. There will be no red tapism, officedom or secretariat type culture. Anybody can come to me anytime, I shall be available to solve the problems.

Ques 6: How do you build a positive culture or climate?

Ans. Positivity is a hall mark of any great Intuition. We shall work as a team where we shall listen to every member. For me, every employee has respect and dignity.

Ques 7: How does your curriculum ensure best practices of Industry?

Ans. Before finalizing curriculum, experts from industry will be consulted. Such topic will be included in the syllabus as are required in UPSC Exam or elsewhere in the market.

Ques 8: Any of the significant challenges you faced as the Vice Chancellor of Starex University?

Ans. The first challenge is to find confidence in people/students that it is going to be one of the best Universities in India. Secondly, there is a challenge of recruiting best talent of the country. We also want to have tie-ups with foreign universities. We want to have openness in ideas and tolerance towards each other.

Ques 9: You pride yourself on the level of education and responsibility to teach here to students. How do you ensure the quality of education in your institution?

Ans. The quality of education will be maintained by recruitment of best teachers, modern labs by adopting best teaching and examination parameters i.e. seminars, projects, industry visits collaborations, practical knowledge and holding test at different levels.

Last Updated - 29 Jul 2017

Trending News & Articles

2017-03-07 14:36:12

MUHS Result 2017

MUHS announces result through its official website ...

Comments

Comments


No Comments To Show

SOMETHING IS WRONG ? WANT TO SUGGEST SOME EDITS ?
apply now Download Brochure
INTERESTED IN THIS COLLEGE ?
Get free counselling

Follow & Share this college to get information about admission

news

top courses

BA Economics
AVG FEE - ₹65,000/Yr3 Years
BA English
AVG FEE - ₹65,000/Yr3 Years
BA Geography
AVG FEE - ₹65,000/Yr3 Years
view more courses[29]

faculties

Dr. Divya TyagiDean, Department of Physical Sciences
Dr. Aditya VeerAssistant Professor, Department of Political Science
Dr. A. K. AggarwalAssociate Professor, Department of Management
view all faculties[11]

SWITCH TO APP FOR

Get instant joining bonus

High paying offers

Refer friends to earn more

×