filter your search allcollegesexamnews

Home  > Dehradun > JB Institute of Technology - [JBIT], Dehradun > News & Articles

JB Institute of Technology - [JBIT], Dehradun

Dehradun, Uttarakhand AICTE, MHRD | Estd 2009 Uttarakhand Technical University, Dehradun Private
STILL CONFUSED ? TALK TO OUR EXPERTS !

"Dare to dream big", says Sandeep Singhal, Chairman of JBIT. Check the full interview here..

Ques 1. Kindly tell us about your experience in the education industry and what makes it the best industry to work in?

Ans. The Education sector is a very noble profession for us; By providing the quality education to the students. We see our wishes taking shapes and creating a stronger bond between the academics and the industry and finally, we are able to produce the responsible, employable and efficient citizens of the country.

Ques 2. Any of the significant challenges you faced in JBIT?

Ans. We keep track the latest development and changing trends of the industry, but sometimes it may become difficult for some average students to cope with the diversified segments of the industry expectations.

sandeep singhal
Sandeep Singhal
Chairman, JBIT

Ques 3. What goals do you have in your mind for JBIT?

Ans. The objective is to establish JBIT as a benchmark among the renowned International Universities that will produce good employees for the industry as well as renowned entrepreneurs, job creators, inventors, scientists and good human beings obviously.    

Ques 4. Any suggestions you would like to give to the current youth and the aspiring students?

Ans. They must be always eager to accept the challenges, must have big dreams but follow the deadlines also to excel in academics. You may achieve big only if you may dare to dream big, nothing is impossible.

Ques 5. How do you look at the growth of students through placement opportunities available at JBIT? How do you wish to push the envelope further?

Ans. Our T&P Cell is very active in arranging the job opportunities for the passing out students; the Best part is that rigorous efforts are made for all kind of students including the average. In addition, to providing the best job opportunities for the students, our next mission is to prepare good entrepreneurs also that may set start-ups at international level.

Ques 6. How do you tend to establish a relation with the students?

Ans. Everything we do is focused on students. It is, in fact, the only reason why we are here today.  For effective and useful student interaction, we are using up-to-date technologies like online feedback systems, interaction through social media, e-learning portals, etc.

Ques 7. Tell us about your path towards attaining the positions of the elite?

Ans. We have a board of governors comprising renowned academicians and industrialists. They regularly keep on giving the suggestions to implement the best academic practices at par with the elite colleges of repute.  

Ques 8. How do you build a positive school culture or climate?

Ans. We have very active faculty and students’ redressal mechanisms, and online performance monitoring tools and processes that keep a strong watch on students as well as provide full support for their academic development. 

Ques 9. What are your takes on Education being digitalized?

Ans. Digitalization is a very useful concept for quality improvement of the technical education as at one end it may simulate the scenarios, and on the other end, it provides full transparency and creative options for the assessment.

Ques 10. What would be your ideal school environment, and how would you encourage that kind of culture?

Ans. By ensuring the strict compliance with the international quality standards in each and every activity of the Institute.  

Last Updated - 03 Jul 2017

Related News & Articles

2017-09-19 14:33:29

JEE Main 2017 Official Notifi ..

JEE Main 2017 admission notice has been released. ...

2017-09-19 14:36:27

JEE Main 2017: Clarification ..

JEE Main 2017 Registration window to open from Dec ...

2017-09-19 14:39:50

“Practice- the only thing tha ..

Practice can help the candidates to crack JEE Main ...

Trending News & Articles

2017-10-04 16:41:06

Kanpur University Results 201 ..

Kanpur University announces results through its of ...

Comments

Comments


No Comments To Show

SOMETHING IS WRONG ? WANT TO SUGGEST SOME EDITS ?
apply now Download Brochure
INTERESTED IN THIS COLLEGE ?
Get free counselling

Follow & Share this college to get information about admission

news

top courses

BBA Marketing
AVG FEE - ₹29,000/Yr3 Years
B.Tech Civil Engineering
AVG FEE - ₹62,000/Yr4 Years
B.Tech Computer Science and Engineering
AVG FEE - ₹62,000/Yr4 Years
view more courses[16]

Placements

average package ₹250,000
HIGHEST PACKAGE ₹740,000

faculties

Mr. Punit KumarProfessor & Head, Department of Mechanical Engineering
Mr. RavishankarProfessor, Department of Mechanical Engineering
Prof. S.C. SharmaProfessor, Department of Civil Engineering
view all faculties[8]

reviews

SWITCH TO APP FOR

Get instant joining bonus

High paying offers

Refer friends to earn more

×