CAT 2020 NEWS

NATIONAL LEVEL ONLINE TEST

    CAT LR-Calender Quiz

    Following is a quiz on Calendars for CAT 2019 aspirants to help them have a quick revision. The quiz consists of questions from previous year question papers. The quiz consists of 25 questions of varying difficulty level.

    Calendar

    1.What would be the day on 15th April 1916 , if 15 March 1816 was Friday?

      A. Monday
      B. Wednesday
      C. Thursday
      D. Saurday

    2.1895 , a leap year, has same calendar as that of which year?

      A. 1900
      B. 1901
      C. 1902
      D. 1903

    3.What is the day of the week on 31 August 1961, if 28 August 1946?

      A. Tuesday
      B. Thursday
      C. Monday
      D. Wednesday

    4.What was the day on 09/12/1971 if 9/12/2001 was Sunday?

      A. Wednesday
      B. Tuesday
      C. Saturday
      D. Thursday

    5.In 2016 Lokesh celebrated his birthday on Friday. When will he able to celebrate his birthday on the same day in the future? He was not born in January or February)

      A. 2026
      B. 2022
      C. 2020
      D. 2021

    6.Sujata was born on Wednesday, 29 Feb 2012. She is now 101 years old. How many Birthdays did she celebrate on a Wednesday?

      A. 1
      B. 2
      C. 3
      D. 4

    7.Which of the following are true?

      A. No year has 5 Sundays in May and 5 Thursday in June
      B. If Feb 14 of a year was Friday , May 14 of that year cannot be a Thursday
      C. A year with 53 Sundays can have 5 Mondays in May
      D. None of these

    8. 29 days in February from 2001 to 2100 were in how many years?

      A. 24
      B. 20
      C. 25
      D. 27

    9. On which day is the Indian Independence day in 2012 , if Jan1, 2012 was Sunday?

      A. Saturday
      B. Monday
      C. Wednesday
      D. Thursday

    10. Which year must be having the same calendar as that of 1700?

      A. 1706
      B. 1705
      C. 1707
      D. 1701

    11. If Lokesh was born on Monday, 25 May and his sister was born on July 13. On which day was his sisters’ birthday?

      A. Friday
      B. Saturday
      C. Monday
      D. Thursday

    12. What was the day on Jan 1, 2010 if Jan 1, 2006 was Sunday?

      A. Sunday
      B. Monday
      C. Tuesday
      D. Friday

    13. May 28, 2006 was which day?

      A. Sunday
      B. Monday
      C. Tuesday
      D. Wednesday

    14. June 17, 1998 was which day?

      A. Tuesday
      B. Wednesday
      C. Thursday
      D. Friday

    15. August 15, 2010 was which day?

      A. Sunday
      B. Monday
      C. Tuesday
      D. Wednesday

    16. If today is monday. What will be the day after 61 days?

      A. Wednesday
      B. Thursday
      C. Friday
      D. Saturday

    17. What was the day on March 6, 2004 ,if March 6, 2005 is Monday?

      A. Friday
      B. Saturday
      C. Sunday
      D. Monday

    18. Wednesday fell in which days of April 2001?

      A. 4th, 11th, 18th, 25th
      B. 6th, 13th, 20th, 27th
      C. 2th, 9th, 16th, 23th
      D. 7th, 14th, 25th, 30th

    19. x days and x weeks have how many days?

      A. 7x2
      B. 14x
      C. 7
      D. 8x

    20. The last day of a century can never be?

      A. Saturday
      B. Sunday
      C. Monday
      D. Tuesday

    21. If Feb 8, 2005 was Tuesday. What was the day on Feb 8, 2004?

      A. Thursday
      B. Sunday
      C. Monday
      D. Tuesday

    22. 2007 Calendar was the same as which year?

      A. 2016
      B. 2017
      C. 2018
      D. 2019

    23.Out of the following, which is not a leap year?

      A. 700
      B. 800
      C. 2000
      D. 1200

    24. What day was Dec 8, 2006, if Dec 8, 2008 was Saturday?

      A. Tuesday
      B. Wednesday
      C. Thursday
      D. Friday

    25. If January 1, 2008 was Tuesday. What was the day on Jan 1, 2009?

      A. Wednesday
      B. Thursday
      C. Friday
      D. Saturday


    Answer Key
    1D
    2B
    3B
    4D
    5C
    6D
    7B
    8A
    9B
    10A
    11C
    12D
    13A
    14B
    15A
    16D
    17C
    18A
    19B
    20D
    21B
    22C
    23A
    24D
    25B

    Comments

    Comments



    No Comments To Show

    ×

    Related News & Articles

    May 19, 2020CAT 2020

    IIM Lucknow Admission Criteri ..

    IIM-L has released its admission criteria for PGP ...

    May 14, 2020CAT 2020

    IIM Calcutta 2020 Admission C ..

    IIM Calcutta (IIM-C) has released the admission cr ...