CAT 2020 NEWS

NATIONAL LEVEL ONLINE TEST

    CAT LR-Cubes Quiz

    The following quiz consists of questions from previous year exam papers and consists of 25 questions of varying difficulty levels. CAT 2019 Aspirants must try to answer maximum questions in minimum amount of time.

    Cubes

    A cube has all its faces colored red. It is cut into 64 cubes of equal size. Based on the dame, answer the questions below:

    1.How many cubes are coloured?

      A. 8
      B. 0
      C. 16
      D. 24

    2.How many cubes have exactly one face coloured?

      A. 24
      B. 32
      C. 40
      D. 8

    3.How many cubes have two opposite faces coloured?

      A. 8
      B. 4
      C. 0
      D. 16

    4.How many cubes have exactly three faces coloured?

      A. 0
      B. 4
      C. 8
      D. 16

    A wooden cube is completely coloured blue on a four adjoining sides while the opposite sides are colored green. The cube is then cut four times vertically and twice horizontally at right angles. Based on the same answer the next question.

    5.How many cubes have exactly one face coloured blue?

      A. 1
      B. 2
      C. 3
      D. 4

    6. How many cubes have only one face painted that too in green?

      A. 2
      B. 3
      C. 4
      D. 5

    7. How many cubes were formed by cutting the larger cube according to the procedure?

      A. 9
      B. 18
      C. 27
      D. 36

    8. How many cubes have more than 2 sides painted?

      A. 2
      B. 4
      C. 6
      D. 8

    9. How many cubes are uncoloured?

      A. 1
      B. 2
      C. 3
      D. 4

    Three sides of a cube are coloured blue. The cube is then cut horizontally and vertically to form four cuboids of same dimensions, Each of this cuboid is then coloured pink on all uncoloured faces and is then cut in the same procedure as above into four cuboids of same dimension.Based on this, answer the questions below:

    10. How many cuboids have exactly two faces colored pink?

      A. 2
      B. 3
      C. 4
      D. 6

    11. How many cuboids have exactly three faces colored pink?

      A. 6
      B. 9
      C. 3
      D. 5

    12. How many cuboids have exactly three faces colored blue?

      A. 4
      B. 3
      C. 2
      D. 1

    A cube has been painted red on two adjacent faces, black on the faces opposite to red and green on the remaining faces. The cube is then cut into sixtyfour cubes of equal size. Based on this, answer the questions below:

    13. How many cubes have no face painted?

      A. 8
      B. 4
      C. 0
      D. 2

    14. How many cubes have exactly one face painted?

      A. 8
      B. 4
      C. 16
      D. 24

    15. How many cubes have two or less than two faces painted?

      A. 24
      B. 48
      C. 64
      D. 0

    16. How many cubes have exactly three faces painted?

      A. 0
      B. 4
      C. 8
      D. 16

    17. How many cubes have just one face green and one of the adjacent faces coloured black or red?

      A. 8
      B. 16
      C. 24
      D. 28

    18. How many cubes have only one face coloured red?

      A. 4
      B. 8
      C. 12
      D. 24

    19. A number of 1x1x1 cubes have been put together to form a 10x10x10 cube. What will be the number of 1x1x1 cubes present in the big cube if a layer of smaller cubes is removed?

      A. 480
      B. 512
      C. 729
      D. 800

    20. A number of 1x1x1 cubes have been put together to form a 5x5x5 cube. What will be the number of 1x1x1 cubes present in the big cube if a layer of smaller cubes is added?

      A. 343
      B. 294
      C. 290
      D. 250

    A cuboid shaped wooden block has 6 cm length, 4 cm breadth and 1 cm height. The faces which have been colored are:

    Number of facesDimensionColour
    Two4 cm x 1 cmblack
    Two6 cm x 1 cmred
    Two6 cm x 4 cmgreen

    The block is then divided into 6 equal cubes of side 1 cm (from 6 cm side), 4 equal cubes of side 1 cm(from 4 cm side).Based on this, answer the questions below:

    21. How many cubes have red, green and black colours on less than two sides of the cube?

      A. 4
      B. 8
      C. 16
      D. 24

    22. How many new cubes will be formed?

      A. 8
      B. 16
      C. 24
      D. 32

    23. How many cubes have exactly 4 sides coloured?

      A. 4
      B. 6
      C. 16
      D. 24

    24. How many cubes will have exactly two sides colored green?

      A. 0
      B. 4
      C. 8
      D. 12

    25. If cubes having black and green colour are removed, how many cubes will be left?

      A. 4
      B. 12
      C. 16
      D. 20


    Answer Key
    1A
    2A
    3C
    4C
    5D
    6A
    7C
    8D
    9A
    10D
    11B
    12D
    13A
    14D
    15B
    16C
    17B
    18C
    19B
    20A
    21A
    22C
    23A
    24D
    25C

    Comments

    Comments



    No Comments To Show

    ×

    Related News & Articles

    May 19, 2020CAT 2020

    IIM Lucknow Admission Criteri ..

    IIM-L has released its admission criteria for PGP ...

    May 14, 2020CAT 2020

    IIM Calcutta 2020 Admission C ..

    IIM Calcutta (IIM-C) has released the admission cr ...