CLAT 2020 NEWS

NATIONAL LEVEL OFFLINE TEST

    CLAT Exam: Prepositions Quiz 1

    Anam Shams Anam Shams
    Content Curator

    Prepositions are words that are used to link pronouns, nouns or phrases to other words within sentences. They are usually short words and are mostly placed before a noun. CLAT Syllabus will include questions from English, General Knowledge & Current Affairs, Elementary Mathematics. CLAT Core Committee along with the 19 NLUs formulate the syllabus for CLAT. 

    For the academic year 2019, CAT is expected to be conducted on May 12 through computer-based mode. Interested candidates can apply at www.clat.ac.in. The registration for CAT 2019 will start in the month of November 2019.

    Prepositions Quiz 1 Questions 

    For each question, choose the single best answer. You can make your choice by clicking on its button. You can change your answers at any time. At the end of the quiz, the final score will appear.

    1. When we get ready for dinner, I have to take my books__________ the table.

      A.off
      B.from
      C.out
      D.of

    2. Every weekend, we put the trash can ________________ for garbage collection.

      A.up
      B.at
      C.into
      D.out

    3. You have to leave your shoes ______________the door when you enter the house.

      A. in
      B. over
      C. to
      D. by

    4. It was a long walk, so he began moving slowly ________________ the town.

      A. for
      B. towards
      C.until
      D. at

    5. David cleaned his room by stuffing everything _________________his bed.

      A. in
      B. on
      C. under
      D. along

    6. We often go fishing __________________ the river bank.

      A. towards
      B. inside
      C. along
      D. around

    7. The lecture will be held right ______________ the tutorial.

      A. at
      B. before
      C. over
      D. beyond

    8. He was caught by the teacher for cheating ________________the exam.

      A. during
      B. after
      C. near
      D. outside

    9. John needs to submit the report _________ his boss before 5 pm.

      A. at
      B. to
      C. of
      D. on

    10. James’ wife accused him _____________ cheating.

      A. up
      B. to
      C. with
      D. of

    11. Kathleen apologized ________________ her brother’s poor behaviour.

      A. for
      B. in
      C. off
      D. at

    12. There is no doubt that Adam is very good ___________ telling jokes.

      A. at
      B. over
      C. of
      D. with

    13. These dresses were ____________ sale last week.

      A. in
      B. of
      C. on
      D. up

    14. There is a bridge _____________ the river.

      A. never
      B. across
      C. on
      D. along

    15.Amanda hasn’t seen her older sister _______________ last April.

      A. on
      B. in
      C. around
      D. since

    16. Their relationship was ______________ because of jealousy.

      A. on
      B. in
      C. over
      D. of

    17. Julia came all the way _______________ Russia to see her boyfriend.

      A. from
      B. since
      C. before
      D. in

    18. The detective chased the killer ______________ the streets.

      A. since
      B. through
      C. during
      D. beyond

    19. Ai Ling is worried ________the test because she thinks that she will fail the test.

      A. of
      B. on
      C. to
      D. about

    20. Jeanne was texting her boyfriend ___________the teacher was teaching.

      A. until
      B. of
      C. while
      D. for

    21. We may play football. It depends ......................... the weather.

      A. on
      B. of
      C. from
      D. in

    22. We want to see a big increase .................... productivity.

      A. of
      B. in
      C. with
      D. can

    23. Excuse me, sir. You haven't ............................ your drink

      A. pay
      B. paid
      C. paid for
      D. paying

    24. His wife is suffering .............................. hepatitis.

      A. of
      B. with
      C. from
      D. in

    25. I hate the thought .......................... going back to work.

      A. to
      B. of
      C. for
      D. in

    Answer Key

    Question NumberAnswers
    1A
    2D
    3D
    4B
    5C
    6A
    7C
    8A
    9B
    10A
    11B
    12D
    13C
    14B
    15D
    16C
    17A
    18B
    19D
    20C
    21A
    22B
    23A
    24C
    25B

    Comments

    Comments



    No Comments To Show

    ×

    Related News & Articles

    April 30, 2020CLAT 2020

    Top CLAT Colleges 2020: Place ..

    Every CLAT 2020 aspirant trying to get admission i ...

    March 23, 2020CLAT 2020

    Top Law Entrance Examination ..

    February 19, 2020CLAT 2020

    IOCL Recruitment through CLAT ..

    Indian Oil requires experienced law officers throu ...

    May 24, 2020CLAT 2020

    Best Rated Android/iOS apps f ..

    CLAT 2020 has been further postponed, dates for wh ...