CAT 2020 NEWS

NATIONAL LEVEL ONLINE TEST

    CAT LR-Sequence Quiz

    The following quiz consists of questions from previous year exam papers and consists of 25 questions of varying difficulty levels. CAT 2019 Aspirants must try to answer maximum questions in minimum amount of time.

    Logical Sequence

    Study the sequence of symbols carefully to derive the pattern and answer the questions:

    1.CAT Logical Sequence Quiz

      A. 1
      B. 2
      C. 3
      D. 4

    2.CAT Logical Sequence Quiz

      A. 1
      B. 2
      C. 3
      D. 4

    3.CAT Logical Sequence Quiz

      A. 1
      B. 2
      C. 3
      D. 4

    4.CAT Logical Sequence Quiz

      A. 1
      B. 2
      C. 3
      D. 4

    5.CAT Logical Sequence Quiz

      A. 1
      B. 2
      C. 3
      D. 4

    6. Choose the combination of words which make a meaningful sequence.

    1. Key
    2. Door
    3. Lock
    4. Room
    5. Switch on

      A. A,B,C,D,E
      B. E,D,B,C,A
      C. A,D,E,B,C
      D. E,D,C,B,A

    7. Choose the combination of words which make a meaningful sequence.

    1. Word
    2. Paragraph
    3. Sentence
    4. Letters
    5. Phrase

      A. 4,3,2,1,5
      B. 5,1,2,3,4
      C. 4,1,5,3,2
      D. 3,2,5,4,1

    8. Choose the combination of words which make a meaningful sequence.

    1. Police
    2. Punishment
    3. Crime
    4. Judge
    5. Judgement

      A. 3,1,2,4,5
      B. 3,1,4,5,2
      C. 1,2,3,4,5
      D. 5,4,3,2,1

    9. Choose the combination of words which make a meaningful sequence.

    1. Family
    2. Community
    3. Member
    4. Locality

      A. 3,1,2,4,5
      B. 1,2,3,4,5
      C. 5,4,3,2,1
      D. 3,1,4,5,2

    10. Choose the combination of words which make a meaningful sequence.

    1. Poverty
    2. Population
    3. Death
    4. Unemployment
    5. Disease

      A. 1,2,3,4,5
      B. 2,4,1,5,3
      C. 5,4,3,2,1
      D. 2,3,4,5,1

    11. Choose the combination of words which make a meaningful sequence.

    1. Leaf
    2. Fruit
    3. Stem
    4. Root
    5. Flower

      A. 4,3,1,5,2
      B. 1,2,3,4,5
      C. 3,2,1,4,5
      D. 5,4,3,2,1

    12. Choose the combination of words which make a meaningful sequence.

    1. Nation
    2. Village
    3. City
    4. District
    5. State

      A. 5,3,4,2,1
      B. 1,2,3,5,4
      C. 2,3,4,5,1
      D. 5,1,4,2,3

    13. Choose the combination of words which make a meaningful sequence.

    1. Caste
    2. Family
    3. Newly married Couple
    4. Clan
    5. Species

      A. 1,4,2,3,5
      B. 5,4,2,3,1
      C. 2,3,4,5,1
      D. 4,5,3,2,1

    14. Choose the combination of words which make a meaningful sequence.

    1. Cut
    2. Put on
    3. Mark
    4. Measure
    5. Tailor

      A. 3,1,5,4,2
      B. 4,3,1,5,2
      C. 2,3,1,5,4
      D. 5,4,3,2,1

    15. Choose the combination of words which make a meaningful sequence.

    1. House
    2. Street
    3. Room
    4. Town
    5. District

      A. 3,1,2,5,4
      B. 1,4,2,3,5
      C. 5,4,3,2,1
      D. 1,2,3,5,4

    16. Choose the combination of words which make a meaningful sequence.

    1. ouWall
    2. Clay
    3. House
    4. Room
    5. Bricks

      A. 52143
      B. 13245
      C. 54123
      D. 25143

    17. Choose the combination of words which make a meaningful sequence.

    1. Probation
    2. Interview
    3. Selection
    4. Appointment
    5. Advertisement
    6. Application

      A. 1,6,2,4,3,5
      B. 5,6,4,2,3,1
      C. 1,3,2,4,6,5
      D. 6,4,5,2,3,1

    18. Choose the combination of words which make a meaningful sequence.

    1. Elephant
    2. Cat
    3. Mosquito
    4. Tiger
    5. Whale

      A. 5,3,1,2,4
      B. 3,2,4,1,5
      C. 5,4,2,3,1
      D. 1,3,2,4,5

    19. Choose the combination of words which make a meaningful sequence.

    1. Yarn
    2. Plant
    3. Saree
    4. Cotton
    5. Cloth

      A. 2,4,5,3,1
      B. 1,3,4,2,5
      C. 1,4,2,3,5
      D. 5,3,4,2,1

    20. Choose the combination of words which make a meaningful sequence.

    1. Infant
    2. Old
    3. Adult
    4. Adolescent
    5. Child

      A. 1,3,4,5,2
      B. 5,3,4,2,1
      C. 2,3,4,1,5
      D. 1,5,4,3,2

    Analyse the following arrangement to answer the questions below:

    B # b A R 5 8 E % M F 4 J 1 U @ H 2 © 9 T I 6 9 * W 3 P # K 7 $ Y

    21.Which alphabet will be eleventh from the right end if all numbers in the above arrangement are dropped?

      A. H
      B. J
      C. A
      D. M

    22. How many consonants in the given arrangement are preceded by a consonant and followed by a number?

      A. 1
      B. 2
      C. 4
      D. 3

    23. How many symbols in the given arrangement are preceded by a letter and followed by a number?

      A. 1
      B. 2
      C. 0
      D. 3

    24. How many numbers in the given arrangement are preceded by a constant and followed by a symbol?

      A. 2
      B. 1
      C. 0
      D. 3

    25. Which of the following is the twelfth to the left of the twentieth from the left of the given arrangement?

      A. W
      B. E
      C. J
      D. $


    Answer Key
    1C
    2B
    3A
    4B
    5D
    6A
    7C
    8B
    9A
    10B
    11A
    12C
    13D
    14B
    15A
    16D
    17B
    18B
    19A
    20D
    21A
    22B
    23C
    24A
    25B

    Comments

    Comments



    No Comments To Show

    ×

    Related News & Articles

    May 19, 2020CAT 2020

    IIM Lucknow Admission Criteri ..

    IIM-L has released its admission criteria for PGP ...

    May 14, 2020CAT 2020

    IIM Calcutta 2020 Admission C ..

    IIM Calcutta (IIM-C) has released the admission cr ...

    May 14, 2020CAT 2020

    IIM Kozhikode 2020 Admission ..

    Indian Institute of Management, Kozhikode (IIM-K) ...